Ondernemingsrecht fiscaal

Aandachtspunten bij de omzetting van vermogen in box 3 naar box 2; de Spaar-BV

Toegevoegd:
Ondernemingsrecht fiscaal

Leerdoelen:Rangorderegeling en boxhopping

In de afgelopen maanden ontving het notariaat veel verzoeken om effectuering van de omzetting van vermogen dat voor de inkomstenbelasting in box 3 valt naar vermogen dat tot box 2 behoort, lees: de oprichting van een zogenoemde ‘spaar-BV’. Bij advisering op dit punt is het een kwestie van cijferen, de kosten tellen en bespreken hoe dit juridisch vorm te geven. Het is nagenoeg zeker dat het omgezette vermogen ook weer een keer de BV uit moet en dan wil de cliënt graag dat dat onbelast kan gebeuren; met name daarover gaat deze ELN.

In de afgelopen maanden ontving het notariaat veel verzoeken om effectuering van de omzetting van vermogen dat voor de inkomstenbelasting in box 3 valt naar vermogen dat tot box 2 behoort, lees: de oprichting van een zogenoemde ‘spaar-BV’. Bij advisering op dit punt is het een kwestie van cijferen, de kosten tellen en bespreken hoe dit juridisch vorm te geven.
Het is nagenoeg zeker dat het omgezette vermogen ook weer een keer de BV uit moet en dan wil de cliënt graag dat dat onbelast kan gebeuren; met name daarover gaat deze ELN.In de afgelopen maanden ontving het notariaat veel verzoeken om effectuering van de omzetting van vermogen dat voor de inkomstenbelasting in box 3 valt naar vermogen dat tot box 2 behoort, lees: de oprichting van een zogenoemde ‘spaar-BV’. Bij advisering op dit punt is het een kwestie van cijferen, de kosten tellen en bespreken hoe dit juridisch vorm te geven.Het is nagenoeg zeker dat het omgezette vermogen ook weer een keer de BV uit moet en dan wil de cliënt graag dat dat onbelast kan gebeuren; met name daarover gaat deze ELN.

U bent niet ingelogd

Om de volledige inhoud van dit artikel te kunnen zien dient u te zijn ingelogd. Heeft u nog geen account? Registreer dan vandaag nog voor een gratis proefabonnement!

Inloggen met mijn account Ik ben een nieuwe gebruiker

Probeer nu ELN

Ervaar zelf hoe u leert met ELN

Open de demo-omgeving
Welkom bij ELN