E-learning voor het notariaat

FBN Juristen introduceert introduceert e-learning voor het notariaat, verdieping van kennis gebaseerd op de actualiteit! Met deze nieuwe vorm van leren bepaalt u zelf waar en wanneer u studeert én kunt u het nieuws nog beter plaatsen in uw dagelijkse praktijk. 

Iedere week ontvangt u een e-mail met de melding dat er een nieuw bericht voor u klaar staat. Lijkt het onderwerp u interessant? Dan klikt u door naar de e-learning. In het bericht wordt het nieuws niet alleen gebracht, maar ook in een breder juridisch kader geplaatst zodat de rechtsregel of status quo weer even wordt opgehelderd. Na het bestuderen van een actualiteit (+/- 15 minuten) wordt u via een vraag uitgedaagd na te denken over de gevolgen van het nieuws voor uw adviespraktijk. 

Accreditatie door KNB en SOMN
Het niveau van de ELN-berichten is afgestemd op (kandidaat)notarissen en/of ervaren notarieel medewerkers. ELN is door de KNB geaccrediteerd. De SOMN volgt de KNB in de accreditatie van ELN. Daardoor kunnen notarieel medewerkers ook PE-punten verdienen met ELN. Per vier bestudeerde berichten ontvangt u één studiepunt. Als u aan alle e-learnings deelneemt kunt u met ELN in een jaar tijd maximaal twaalf studiepunten behalen.

Hoe werkt ELN?
Een redactie bestaande uit notarieel juristen met ervaring in de praktijk maakt een selectie van nieuwsberichten die interessant zijn voor het notariaat. De nieuwsberichten worden in een breder juridisch kader geplaatst en verrijkt met achtergrondinformatie. Vragen dagen u uit na te denken over de gevolgen van het nieuws voor uw adviespraktijk. 

U ontvangt een keer per week een e-mailattendering met de melding dat een nieuw artikel voor u klaarstaat. U kunt het artikel direct lezen en de vraag maken, of bepalen om bijvoorbeeld maar één keer per maand in te loggen en een aantal artikelen te kiezen om te bestuderen en beantwoorden. U bepaalt zelf wat u interessant vindt, wat u gaat bestuderen en wanneer u dat gaat doen.

Heeft u vier berichten gelezen en de bijbehorende vragen gemaakt? Dan heeft u één studiepunt verdiend. Zo kunt u in een jaar maximaal 12 studiepunten verzamelen: een mooie aanvulling op fysieke cursussen!

In combinatie met Via Juridica
FBN Juristen is tevens uitgever van de notariële kennisbank Via Juridica. Door de praktische opzet is Via Juridica het ideale naslagwerk voor de dagelijkse praktijk.

Via Juridica stuurt tweewekelijks een nieuwsbrief naar het notariaat. Op basis van deze, voor het notariaat geselecteerde, nieuwsfeiten worden de e-learning vragen opgesteld. Meld u dus alvast gratis aan voor de nieuwsbrief zodat u goed op de hoogte blijft.

Proefabonnement
Wij willen u graag laten ervaren hoe het is om met ELN te werken. Daarom kunt u een gratis proefabonnement nemen waarmee u een maand gratis toegang krijgt tot ELN en direct al een studiepunt kan verdienen! Het abonnement zal niet automatisch worden verlengd. 

Onderdeel van FBN Juristen
FBN Juristen is al 29 jaar een begrip in het notariaat. Het kantoor werd in 1988 opgericht door Hans Stubbé als Fiscaal Bureau voor het Notariaat. In het afgelopen decennium is het kantoor uitgegroeid tot een fiscaal én civiel kenniscentrum dat iedere jurist die werkzaam is op een van de notariële vakgebieden volledig kan bedienen. Het kantoor verzorgt cursussen, is uitgever van de grote databank Via Juridica (www.viajuridica.nl) en geeft juridisch advies. De rechtsgebieden waarop ons kantoor zich onderscheidt zijn alle notariële doelgebieden voor (kandidaat-)notarissen en medewerkers:

Civiel: ondernemingsrecht, onroerend goedrecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht;

Fiscaal: erf- en schenkbelasting, overdrachtsbelasting, omzetbelasting en inkomstenbelasting.

Zo zijn wij een algemeen fiscaal-juridische denktank voor onze cliënten.

Probeer nu ELN

Ervaar zelf hoe u leert met ELN

Open de demo-omgeving
Welkom bij ELN